Göra lös

Jag har trååk! Sitter o funderar på vad jag ska göra..

Jobba lite kanske? Fast det är ju fredag så det känns ju ganska fel o jobba då.
Kanske fara och natt fota lite i Agnäs då? Fast då måste upp ända till Agnäsbacken och där är det bäcksvart, jag är ju så tuff så jag är ganska mörk rädd.
Fara o dryga mig med Jennie? Men jag vill inte gå utanför dörren, det är så kallt.
Men gå ut och gå en sväng kanske då? Vet inte om jag orkar lyfta på röven från Pelles sköna fotölj. Fast jag vet ändå att jag kommer att få ångest sen för at jag inte har gått ut o gått något.


snoppili snopp

Nu har turbarnet, min äldsta bror Robin, åkt till Thailand och där ska den tur lurken vara i 2 ½ vecka. Hmpf, lagomt avundsjuk är man kan jag allt lova. Han åkte i onsdags 05:00 på morgonen. Där är han med kusinerna, morbror o Annica. Minus en kusin för han valde att stanna kvar i kalla Sverige och jobba istället. Hur kan man göra de istället för at få komma bort till Thailand i 2½ vecka?! Galen människa...

Nu ha man vart ganska duktig ända at sluta snusa o röka. Nog för att jag ha tjurrökt 1 gång o tagit en snus i måndags men de var för att mina plåster tog slut. Men jag tycker ändå att jag ha vart duktig! Pelle, min plast pappa, har gett sig in på at sluta snusa o röka också och han kör ocså på nikotion plåster. Han tycker också att dom gör ont. Känns precis som en stelkramps spruta, fast det känns bara så en stund som tur är.

Flower

Blommor jag fick av Anna & Grynet på 20 års dagen :-) Tack igen!






Gamm tanta

Ja då var man 20 nu då, fyllde år i torsdags och min bror Robin som fyllde 15. Det var väl en okej dag. Fick lite pengar åså.. Det blev frukt bricka på fredagen så Pelle kunde vara med och äta också för han hade jobbat natt tidigare i veckan.

Det har vart ett par piss dagar alltså, har inte vart på något bra humör alls. Deppig som tusan och blir tokig för minsta lilla. Idag var jag iaf duktig och tog mig faktiskt ut på en promenad, så då kändes de väl lite bättre. Just nu är jag så trött, måste väl ta och sova snart kanske. Det blir Umeå imorgon iaf, skulle följa med mamma in på en grej sen ska väl väl snabb gå o handla.. :-)

Hade tänkt lägga upp några nya foton men min dator är lika cp fortfarande. Måste försöka fixa det på något vis.. Hade man haft pengar så skulle jag utan tvekan köpt en ny.

Snus fri

.. i en dag nu. Har gått bättre än vad jag trodde de skulle göra faktiskt. Hoppas de fortsätter lika bra nu också bara.
Idag ha jag vart duktig! Jag har jobbat lite grann och sen ha jag faktiskt stor städat! Förutom att jag inte har dammsugat eller torka golven. Det blir imorgon...

Var och tjuv åt hos lille mamma idag, pannkakor. Mums! Sen råkade jag och lilla korven (Katten, Pirro heter han egentligen men av någon anledning kallar vi honom korven) somna på soffan ett tag. Följde med mamma senare en sväng till Agnäs och hämtade Jens i Agnäs backen.
Måste säga att det såg riktigt fint ut där på kvällen, tro jag måste fara dit och fota! Och man hade en riktigt fin utsikt där längst upp på backen över Agnäs. Så nu måste jag åka förbi där någon kväll.

Någon som har nått tips på var man annars skulle kunna fara o fota? Funderar iaf på att fara förbi Stornorrforsen utanför Umeå och fota också... :-)

Min söta honey har köpt en prinssestårta åt mig! :-)

Fototävling

Såg på Bjurholm hemsida att de skulle ha en fototävling som började idag. Den fortsätter fram till 30/11. Det ska vara typiska bilder ifrån Bjurholm. Djur, natur, aktiva människor i arbete och fritid.  Det skulle vara prisutdelningar 4 ggr, 30 april, 30 juni, 30 september och 30 november. Max 3 bilder/person.
Man kanske skulle ha tagit och gå med i fototävlingen :-)

Måste köpas

Hittade en ganska frän sida på Lily's blogg. Colorez, dom har ganska fräna t-shirts ändå och finns då i alla fäger. Kanske blir till och beställa nån när man har fått sig nå pengar :-)

Jag kan inte visa några bilder på det  jag hade tänkt att köpa fetersom det verkar ha blivit nå vajsing med min dator. Kan inte lägga upp bilder eller maila något. Måste fan ha en ny dator, för mkt problem med den nu.

Avväjning

Nu trodde ni allt att jag höll på med nå dumheter va! Haha!
Det blir snus avväjning för mig del imorgon. Det låter så dramatiskt, snusavväjning. Ska sluta snusa imorgon iaf och sluta upp med mitt tjuvrökande som jag har dessutom.
Det känns nästan förjävligt och sluta upp med nikotinet, känns nästan som man förlorar en hobby eller vad man ska säga. Ah, det där lät fan dumt men jag kommer väl bli dubbelt så göra lös än vad jag brukar vara. Men har man gett ett nyårslöfte så har man.

Jag har vart och köpt nikotinplåster på Apoteket idag, hon tyckte att jag skulle ta plåster så då blir det till att prova de. Sist jag provade dom så var jag väl inte så seriös med och sluta röka men jag tyckte plåsterna gjorde fan ont, kändes som att man hade fått en stelkrampsspruta. Förhoppningsvis så kommer de inte bli så den här gången.

Idag vaknade jag 04:30, den ni! Och jag som ska simma idag, suck. Kommer väl att somna i bassängen helst. Blev frågad om jag var intresserad av ett heltids jobb idag också, hihi! Snart ska jag fara och träffa lille Kurtan på arbetsförmedlingen!

Trafikolycka i Bjurholm

Trodde jag skulle dö när ja fick höra vilka som var med kom olyckan. Hoppas det inte vart några allvarliga skador!  :-S Får väl prata med dig imorgon och höra hur det gick om du kommer hem då. :-(

Kyla

Nu ha man nyss vart och träffat lilla Gryn och snackat lite skit med henne. Sitter bara o väntar på att hon o Måke ska få sitt lilla hus klart så man kan komma o hälsa på dom. :-D
Orkade inte starta bilen när jag skulle upp till henne så jag gick upp, trodde fan ansiktet skulle falla av! När jag kommer hem igen och kollar på termometern så är de inte så konstigt att man frös.. -25,5 shit!

Fitt Telia



Man får en kompaktkamera (Sony DSC-W120) av Telia när man skaffar sig bredband hos dom, schysst! Förutom en sak, gissa vad det är för språk på kameran. Det är inte svenska eller engelska.. Nej utan dom drog till med att ge bort en kamera på ryska!
Det är ju bara och ändra språk egentligen.. Om man nu hittar igen vart de nu är.

Bad hair day

Nu har jag världens krull efter jag och Jennie var och simmade idag, inte coolt. Men som tur så har jag min bästa vän plattången! :-) Börjar nästan undra om jag egentligen hade en pappa som hade världens afrokrull eftersom mitt hår blir så ruskigt krulligt. Hmm..
Riktigt skönt och få fara och simma iaf. Nog för att vi var nästan helst slut efter ha simmat tre längder på raken haha. Blev till att sola lite grann också i dunder solariet, älskar det! Förutom att den pratar väldigt högt! Sen basta lite på de :-)

Efter att ha vart på badhuset så drog vi hem till mig och gjorde oss lite milkshake och kollade på film, Heartbreake Kid. Vi har äntligen fått film kanaler igen på boxern! :-D
Försöker att ta mig och simma iaf en gång i veckan men de går ganska segt, försöker ju bli lite nyttig men de håller inte i längden. Gå en promenad varje dag skulle man ha behövt också, börjar bli så förbannat lat. Usch!

Nej, nu ska jag göra lite fix till "Bjurholm 250 år" loggan och hoppas på att ordinarie personalen på förskolan kommer att vara sjuka imorgon också (förlåt!) så man får jobba lite mer.

Guiden



Vi ville förnya Bjurholms guidens logo, den blev såhär! Den kommer ni få se i det nya nummret som kommer ut denna månad. Färgen kan nog variera. Vad tycker ni? :-)

Besök hemsidan
här

Backfors Gård




Jag tror logon redan förklarar de syllar med. De håller till en 3,5 km utanför Bjurholm vid golfen.
Besök deras hemsida
här

Sunhine




Den här var till ett företag som ville ha något nyare. Det var till ett drop in solarium och de skulle även börja med bil uthyrning.

TR Butiken

Tänkte börja visa lite logger gjort... Vad tycker ni?





Den här var till en träning butik som finns i Vännäs och som ville fräscha upp loggan. Ny hemsida med den nya logger kommer väl inom kort.

Besök deras hemsida
här

7:00

Ännu en dag på dagis. Idag jobbade jag 7:00-12:30, första gången jag var med på öpppningen och första gången jag var med barnen på vilan och de gick riktigt bra så jag är stolt över mig själv! :-D Ordinarie personalen verkar ligga i influensa, har fått jobba två dagar nu som vikare så hoppas att man kanske får jobba imorgon också :-D

Ikväll blir det väl till och simma med Jennie kanske.. och soooola! Det är ett riktigt dunder bra solarium dom har på badhuset alltså! Dom i Umeå som jag rbukar vara på kan ju ta sig långt rupp i röven.

Nu ska jag väl ta och försöka jobba lite grann. Har fått lite jobb från Tryckt, lite logger o annonser, bara roliga jobb! Men först blir det ett avsnitt av Desperate Housewives! :-D

Wish list?


Klur

Nu jag har nyss sett Trollkarlens hemligheter. Men känner sig ju aldrig dum när man ser hur det egentligen går till, att man inte kunde lista ut det själv. Hmpf.

Ikväll ringde de från dagis och undrade om jag ville jobba imorgon och på tisdag, hihi! Så det blir till att vara vaken hela natten nu då så man kan jobba. Vaknade nämligen runt 16:00 idag, klev upp och somnade i soffan ungefär 1 timma. Schysst!

Nyårslöftena

Ja ett av mina går inte bra.. eller några. Ett av dom är att försöka sluta snusa. Jag snusar så oerhört mkt, kan ju snusa upp en dosa på en dag nästan.. Inte bra. Nu får det bli skärpning här alltså. Lika så med dyngsrytmen. Klockan är 06:10 nu och jag har inte ens gått o lagt mig än. Suck.

Sen ett annat som inte går så bra som jag har gett som nyårslöfte och försöka ändra på.
Jag har en störd tendens att när jag inte hör vad folk säger så skrattar jag bara eller säger bara "Ja" och flinar. Bara för att jag inte vill säga "Va?" flera ggr. Det får en ju aldrig att se dum ut, haha!
Eller tvärtom, att jag säger en sak och den andra hör fel så orkar jag inte säga de jag egentligen sa. Det hände ju en ganska störd sak här om dagen. Jag gick in på en kiosk här i närheten där jag bor, brukar prata mycket med ägarna där.

När jag står och betalar så kollar jag ner på jackan "Men gud vilket katthår jag har på jackan" och försöker borsta bort de. Då säger han bakom disken. "Ja det är inte bra det där, det är nästan som att man har hål i läppen. Det blir sådär ibland när jag dricker kaffe, då droppar det bara" Då tror ju han att jag stod och dregla! Haha!
Och som i den situationen så ides jag inte säga vad jag egentligen sa utan bara skrattar och flinar. Man är ju bra knepig alltså.

Kom ihåg

Ikväll börjar en amerikansk dokumentärserie på 5:an, Trollkarlens hemligheter 21:00!  Det måste fan jag se!


suck

Pratade med mamma idag o att fara till fjällen. Hon och Pluppan hade redan kollat upp Kittelfjäll och där skulle de gå på 7000:- bara för en vecka.. Dyrt! Jävla bajs! Sen är Pluppans chef lite konstig så det är inte säkert att han ens skulle få ledig. Hmpf.
Jag ska till fjällen!


Igår var jag och hälsade på mamma och Pelle, dom skulle spela Sing Star som mamma nyss hade köpt. Gissa vem som fann? PELLE! Haha! Det tyckte jag var skit tufft! Jag hade bränt ut ett nytt spel åt dom så de funkade inte riktigt hundra, vete tusan varför. Var tvungen att stänga av spelet lite nu och då för att det hakade upp sig. Ska bränna ett nytt ikväll innan vi drar till David & Lina i Gräsmyr!

Fjällen

Nu fick jag nått sånt där ryck att vilja åka iväg till fjällen, helvete vad skönt det hade varit. Och sen att få fota, hihi! Jag måste fan försöka ägga mamma och pluppan till att fara. Det skulle vara riktigt skoj att få komma iväg med familjen! Åka air blades, snowboard eller skoter. Åååhh!!

Jag vill ha en stuga i fjällen!

Wiihoo!

Nu har vi fått! hemmabiosystemet!



tidig morgon

Idag vaknade jag fan 8.00! Honey pratade i telefonen i köket så han väkte mig så då vare bara och kliva upp.
Jag är fan beroende av Weeds, kan inte sluta kolla på det. Hur bra som helst :-) Nu ska jag väl duscha och dra iväg på eeffs (Klädaffär) eller vad det heter. Att dom inte kan välja ett normalt namn? Har kvar mitt presentkort där sen jag fyllde 19 och det är snart ett år sen så det är bara och försöka hitta något innan det går ut.

Snart ha vi bott här i lägenheten i ett år t.o.m! Den 12 eller 16:e tror jag det är ett år.. Någonting sånt! :-) Nu blire att duscha och kasta in nå tvätt!

Belysning


Lite mysig belsyning på åkern i Nyby



En bit av Belsynings tävlingen på Grönalund

över 24 timmar

Nu ska jag göra en dyngis igen. Jag var ju så stolt bara här och veckan för att jag hade en dyngsrytmen, men så klart så ska det ju brytas ganska fort. Börjar bli ganska less. Kan vara vaken länge och sova lite. Fast iofs så ha jag inte haft något att kliva upp till dom här senaste dagarna. Ska jag någonstans så kan jag kliva upp vilken stid som helst, spelar ingen roll hur lite jag har sovit. Hatar det där med dyngsrytm.

Hörde dessutom att det var någon som sa att de hade berättat på radion att om man sover under 3 timmar så förkalkas man.. Hmm.

Hur ska jag fördriva tiden idag då så man inte somnar? Jadu, funderar på att fara ut och fota lite. Det ser ut att vara ganska bra väder idag iaf, inte nå monligt så man kanske kan få sig nå bra bilder. Sen kanske man skulle ha satt sig och jobbat lite, fast de kändes då bara drygt. Sen så klart blir det ju att se massor med Weeds!

Yes man

Det var en bra bio! Nog för jag hade lite svårt att koncentrera mig på själva filmen.
Jag satt nämligen brevid en som inte verkade ha duschat på en vecka och typ kramats med en ko. Det var en så jävulsk stank!.. Försökte härda ut och tänka att jag vänjer mig nog, efter en stund. Hah, nu känner jag ju ingen lukt, tänkte jag. Värst va det är så rör lukt-pojken på sig och de kommer världens stank igen.. USCH! Skadar fan inte och duscha hörredu.  Plus att jag hade Långben bakom mig som hade sina knän ända mot stolen och knuffades till lite nu och då.

Jennie bara skrattade åt mig och tyckte de va skit kul, hon som valde platser först och inte behövde sitta brevid nån pina. Haha!

Efter 8 år

... Så har mamma och Pelle (min låtsas pappa) äntligen förlovat sig! De förlovade sig på nyårsafton!
Grattis till er! :-D

Fixat!

Nu äntligen är bloggen fixad... Igen!
Nog för att i Explorer ligger hela bloggen åt vänster fast den ska vara centrerad... Hmm. Aja får låta det vara så. Orkar inre greja mer nu.

Americas next topmodel



21:00 på TV3.. Nu börjar en ny säsong!
Jag tror jag har sett vart ända program, jag har ingen aning varför jag följer det men. Jag vill direkt inte bli en modell själv så. Roligt och se hur de flippar ut ibland? Nämen det är roligt och se hur bilderna blir osv. Skulle jag vara lika duktig som dom där fotograferna så skulle jag vara riktigt nöjd, haha.

Men jag missar ju så klart det första programmet eftersim det blir bio ikväll. Det är ju bara att ladda ner avsnittet senare.

NU tror jag att det ska bli till och laga lite mat innan jag drar. Korvstroganoff och ris lät som gott!

bajs

Fick damp på bloggen igår. Vart så irriterad för att menyn hamnade längst ner på sidan. Men nu när jag förstår hur man fixar de, har jag redan sabbat designen. Det blir till att fixa det ikväll eller nått när jag kommmer hem.

Ikväll blir det bio med Jennie! Yes man ska vi se! :-D

Mörkt

Det vart en foto kväll nu igen, jag ger men då aldrig förän fotona blir riktigt bra haha. Och det här gången hade jag faktiskt en reflex på mig som tanten där skällde på mig förra gången för att jag inte syntes, hahah!
Jag var ute i Lill Vännäs igen och fotade vyn över Bjurholm. Skit läskigt är det att stå där ute i skogen och alldeles bäck svart. När jag körde nå älgar stod och skrek eller vad man ska säga så var jag ganska snabb därifrån, inte allt för kaxig är man. Haha!




Jag är så sjukt sugen på att se på bio! Men sen dunder bra ekonomin stoppar en nästan. Yes man vill jag se! Jim Carrey är ju bara hur tuff som helst. Sjuk människa!

Nu ska jag väl fortsätta och se lite Weeds, sju jävla bra serie alltså. Det är nästan lätt lika bra som Desperate Housewives :-D Så nu ska jag börja på säsong två!

Foto tips!

Jag har lärt mig en hur cool grej! Att få bilden att se soft ut..
Ta en nylonstrumpa trä den tajt över objektivet och vips har du en soft-effekt på dina foton!!



Lärde mig det här knepet från Blixmans blogg... Under kat.
Foto tips på hennes blogg har hon lite fler bra tips :-) Kolla in hennes bilder också, hon tar så j*vla fina bilder alltså!

Bok feber

Åh, jag blir så peppad utav att läsa i min fotoböcker. Det bara pippar! FOTA! FOTA! FOTA!
Fast man känner sig ju indre peppad på att gå ut och fota. For ut idag och då fick jag skäll för att jag tydligen inte syntes när jag stod där och fotade efter vägen.. Hmm.. Så mörkt va det väl inte? Hon tyckte då att jag skulle he på mig massa reflexer. Då drog jag hem haha. Nog för att jag höll på att frysa tårna av mig också men. Värst va det är måste jag väl börja på att ta på mig skoterskorna varje gång jag ska ut och fota för att inte känna att tårna ska ramla av.

Jag har då verkligen en läs lus till pojkvän alltså. Han fick ju böcker av mig och hans mamma i julklapp som han ville ha. (Och som var så svåra att få tag i dessutom, Sanningens svärd.) Han har läst 7-8 st bäcker på en vecka och varje bok ligger väl på en 300-400 sidor. Läs tokig!

Nej nu ska jag försöka hitta nått att fota i lägenheten!

tuttiluttan

Igår vart de städning, vi var så himla duktiga. Damm torka, damm suga occh torka golven. Det såg ut som fan här.
Fotoböckerna jag köpte är ju hur bra som helst. Har lärt mig lite grann nu iaf hur man kan få skarpare bilder :-D Så det vart till att fara ut igår och test fota lite grann på Grönd Lund men då ska ju så klart julbelsyningen släckas precis när jag står där.

Idag komme David och väkte oss vid 13.00 tiden. Just nu sitter han och honey och snackar om första gången dom fick mens, hiur jobbigt det var. Haha..

Idag blire nog gó mat, inbakad fläskfilé! :-D

en bild från nyårsafton



Såhär såg vi ut på nyårsafton... Min fina tubtoppsklänning från Rare Fashion som jag kände mig så fin i  :-) Och min långhåriga honey som vägrade klippa sig, haha :-)


Nyårsafton var väl hyfast, men de kändes nästan som att man kunde ha vart nykter istället. Men det är bara för att jag ville fota fyrverkerier :-D Men jag hade inte druckit på 4 mån heller så de kändes lite spännande att få dricka lite alkohol.

Nyårsafton

Middagen hos mamma var jätte trevligt, go mat o efterrätt! :-D Sen bar det iväg till Elin på en liten för fest..
OCh det var till att fara ut på fest i lill Vännäs.. Idag känner man sig ganska seg.
Ikväll blir det en mysig kväll med honey.. Äta lite onyttigt och se på film. Kanske ska ta och ringa Jennie och se om hon lever?

Nu är det bara 21 dagar kvar till min 20 års dag :-D Hihi! Och brorsan fyller ju 15 då också hehe..