Laktos intolerant?



I kanske över fem års tid har jag trott att jag vart laktos intolerant tills jag gjorde det här testet som man kan köpa på Apoteket. Det kostar ca 300:- Men de är de värt med tanke på vad alla anpassade laktos produkter kostar.

Det den kan visa på de tetset är om du har en så kallad primär laktosintolerans. Det finns även två andra alternativ som står med men inte som ger utslag på testet, om du har en skada på tunntarmen (sekundär laktosintolerans) eller att du har det genetiskt (medfödd laktosintolerans).

Så de känns som ett stort JAHA?! just nu. Alltså ha jag köpt och lagt ut pengar på laktos proukter o tabletter hur länge som helst för ingenting. Suck..
Jag har blvit kollad mot de mesta eftersom det märktes av något inte stid rätt till, har provat de mesta utom själva laktos testet för om antog att de var de som var felet. Var t.o.m förbi och bokade en tid på vårdcentralen för att kolla upp de. Jag fick betala 100:- för att få höra "Det är för dyrt att göra det testet!"
Gaaaaaaah! Förbannad! Tur man har en "hjälpsam" vårdcentral i denna kommun. Så helt enkelt har jag seriösa fel på magen............

Något som är bra att veta om man är laktos intolerant är att de finns kapslar du kan äta innan du äter något som du inte tål, och de ger inte utslag på magen. De fick jag aldrig upplysning om heller utan fick veta de 2-3 år efteråt. Det är
Lactrase och de kan du köpa på apoteket. Perfekt om du är bort bjuden på middag då maten inte är anpassad för dig med laktos intolerans!

9 veckor

Nu är de 9 veckor sen jag fick träffa min finaste André. Kanske låter löjligt men de känns som man dör lite inombords varje dag. Inte de roligaste kan jag ju säga att vara sp här länge ifrån varann då de precis är i början på ett förhållande. Aldrig mer igen vill jag vara med om de här. Stort USCH! Saknaden är så otroligt stor.

Men nu till veckan kommer jag äntligen att få träffa honom. Vecka 21, alltså nu på måndag åker jag ner. Står inte ut längre, huvva. Jag ska köra ända ner till Kristiansand, 140 mil!! Får hoppas att lill golfen håller ända ner.

Jag måste då säga att jag har då verkligen nära och kära av guld! Som försöker göra de möjligt för mig att åka dit. Som sagt så har jag inte mycket pengar nu då jag går hemma, hoppas in och jobbaribland på Pepparkaks fabriken men de slutar oftatst i ändå varje månad att jag inte har råd att betala räkningarna och nu senaste månaderna ha det blivit äckligt mycket utgifter.
Speciellt stort tack till mamma, Pelle, pappa, mormor, farmor, Malin & Linda! <3

Det börjar pirra bra nu i kroppen, jag börjar som fatta mer och mer för varje dag att jag kommer att få träffa André snart! :D Han har ju inte kunnat komma upp hit till Sverige igen och hälsa på mg eftersom han nu har fått jobb i Norge. Så nu åker jag ner dit utan jobb och hoppas att jag hittar mig något. Får gå runt till olika företag på plats och hoppas att dom vill anställa mig!

Be nice

De som kan ta trycka ner/ta ner dig är dina nära och kära, som vet av dina svaga punkter och känner dig. Men det finns någon som kan ta det ett steg länge, ännu hårdare; Du själv!