Nåldyna

Nu är jag sugen på et pierca mig igen, eller jag är lite delad i det där om jag ska göra det eller inte. Skulle villa ha en ån där liten fjoll piercing på överläppen eller en tjur ring i näsam, men de får jag inte för honey. Så de ligger mer åt hållet med fjoll pricken.

Kanske blir av nästa månad när man får sig lite mera lön. :-) Man kanske har bestämt sig då. Fast ändå inte, åååh. Den som jag hade i underläppen vart de inte så snyggt efteråt, de ser ju ut som ett kattbajs hål ju. Fast de kanske blir bättre när man ha gjort det hos en som kan istället för och göra de själv som man gjorde förut. Kanske inte.

Ännu en vecka

Ja då var det ännu en vecka.
Känns i fötterna att man har sprungit runt rätt mycket. Men idag har det vart en bra dag, inte direkt som igår. Fick men en utskällning då eller vad man ska kalla det. Jag kom försent två dagar i rad. Sen hela veckan så ha jag legat efter en dag, igår tex trodde jag att det var onsdag, ingen aning varför. Så jag höll ju på att glömma bort att städa på ett ställe så det fick jag skällning för. Inte skoj alls + för att jag hade kommit försent :-S  Men jag har städat allt  som ska vara städat iaf!
Så händer det en till gång blir jag av med jobbet. Men alla försover sig någon gång, så äre bara. Och jag hann ändå med allt jag skulle göra ändå så. Uusch, nu känns det som man har avslöjat mkt! haha!

Idag så var dte någon på kommun som var så nöjd över min städning, hon sa att hon var riktigt imponerad. Hon tyckte jag var så duktig. "Det är så rent och fint överallt!" Klart det är roligt och få höra att man ha vart duktig :-D Helst när man har vart lite osäker på vart man ska städa. Kommun är ju så stooooort.

Idag får mamma sin lilla söta golvmopp! :-D Vi var och hälsade på henne igår, hur söt som helst! Hon ser ut nästan som en liten rottis i ansiktet. Jag ska fota henne senare så ni får se hur söt Molly ser ut! :-D

Work

Nu ska jag få jobba två veckor till som städare, inte illa! Mer pengar till mig!
Det funkar som att vika men jag vet inte om jag skulle vilja jobba med det i längden direkt. Ont i armen ha jag fått också, moppat för mycket. Min kropp är väl inte direkt van utav att få röra på sig så här mycket direkt.

Ikväll komme Jennie förbi också och ville få sitt hår färgat. Efter flera färgningar så vart hon nöjd faktiskt.

Jag tror min mc bok kommer i veckan, hoppas hoppas! :D Så man får ta och börja plugga någon gång. Att plugga till ett körtkort är den roligaste pluggningen, annat man pluggar till är bara skit tråkigt... Brlä!


Jag ska egentligen har lagt upp några bilder idag från min fotning igår men idag ha jag vart ganska slö. Nu ska jag gå och sova så man orkar springa runt med städvagnen imorgon!

På fredag får mamma sin glovmopp, hunden allså! :-D

Problemhundar

På bibloteket igår var det förelösning i 1 ½ tim om problemhundar, det var faktiskt intressant. Fast det verkade ju mest vara för dom som är medlem i kennel klubben men det var ju bra ändå. Fick lära sig en del saker man inte visste förut. Kom inte riktig ihåg vad hon hette som hade föreläsningen men tro hon hette Anna iaf.

Dom bjöd på semlor senare och jag fick smaka en speciell semla, eftersom jag rä laktos intollerant. Det var en semla med grädde som var gjord på soya bönor tro jag det var. Det låter snuskigt-äckligt men det var inte nå farligt eller lättare det smakade igenting.. Tyckte jag iaf, mamma tyckte det smakade plast.

Simple

Jag har hittat ett bildredigerings program för dom som kanske inte är så kunniga och inte orkar lära sig Photoshop, för det kan vara ganska avancerat. Du kan göra ramar runt dina bilder, ljuseffekter, bildspel, beskära osv.
Det enkla programmet heter Picasa 3 och det är tydligen Google's egna program. Det finna att ladda ner gratis
här!

Jag kär ju med Photoshop med jag tror jag måste testa detta program också.


Projekt: Väggmålning

Igår var jag förbi mamma och sa hej, åt lite middag där, gó fläskfilé! :-D

Jag har ju ett litet projekt nu, blir lite smått avis på folk som får måla om och förnya sina rum. Så nu ha jag kommit på att jag sa göra en väggmålning till min bror Robin. Jag frågade honom vad han ville ha för något på väggen och utan att ens behöva fundera så svarade han.." Mig själv!"

Så nu har jag gjort något i Illustrator som jag sedan ska ha på en overhead så jag kan måla av den. Jag var tvungen att fråga honom om han godkände det jag hade kommit på och han verkade gilla det, den är inte riktigt klar än, bara lite granna kvar. Är ganska nöjd hittills själv också. Är jag inte nöjd med den själv blir det inget av!
Jag ska visa den för er senare så ni får se hur det blir.

På kvällen så satt jag och Pelle och snackade i kanske 1 ½ timma, seriöst snack. Det var trevlig och sitta pch snacka lite, vi kommer så bra överens.

Hard working woman

Eller hur va! Mamma tycker jag jobbar allt för mycket. Nu när jag ha fått ännu ett jobb på mig. Just nu håller jag på att städa på kommunen, men ska nog bara vara där till på tisdag nästa vecka om det inte blir längre, hoppas more money for me. Skoj och få lite omväxling! Det som är mindre skojj att första dagen var jag tvungen att vara där 06:00 på morgonen och städa.
Jag börjar mellan 06:00-07:00 på morgonen, jobbar fram till 13:00, äter lunch och sen jobbar jag åt Tryckt till 17:00. Hard working woman! Haha!

När man tänker på att få städa så låter det bokstavlingen som ett skit jobb, själv tycker jag det inte är så farligt ändå. Tömmer en papperskorg här, moppar litegrann där.. osv. Inte så farligt, det är jävligt lungt! Men det är ju pengar också, woho!
Tycker det var skit skoj att dom ringde min från kommunen och frågade om jag ville vika som städ tant. Det betyder ju bara mer pengar för mig och det behövs, har vart mer än fattig den här månaden alltså!

Utmanad av Lina

Här är reglerna:
- Gå in i mappen mina bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.



Här är min bild, nu är det någonsom inte kommer att bli nöjd på mig, haha.

Ja det här är en bild på Grynet och Peder iaf, det kanske är 4-5 år sen. Vi var på fest hos Anton. Grejen med bilden är att hon egentligen inte dricker ut burken, utan hon har den vid sidn av sig och det ser bara ut som att hon dricker.
Ingen aning vad hon höll på med. Vad gör du egentligen Grynet? Haha!

Jag utmanar:
Grynet
Jessica
Emma
Malin
Linda

Jessica utmanade mig

Gör så här:
- Länka till den som utmanat. Blev utmanad av
Jessica
- Berätta 7 sanningar om dig själv
- Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg
- Skriv meddelande i de 7 personernas blogg så de vet om inlägget.

1)  Jag kan vara löjligt mörkrädd när jag är ensam hemma, tänder så många lampor jag kommer åt.

2)  Pratar jag med någon och inte hör vad dom säger så står jag som ett fån och flinar eller skrattar för att jag ids inte fråga vad personen sa.

3)  Jag vill gå ner i vikt.

4)  Har jag tråkigt eller blir göralös så sitter jag och snurrar luggen, ingen aning varför. Låter precis som att jag är ett barn.

5)  Jag har ett dåligt morgon humör. Inte ofta jag är glad på morgonen, kan lätt fräsa ifrån för minsta lilla grej.

6)  Jag är ganska petig av mig i nästan allt, lite grann av en perfektionist nästan. Har väldigt svårt att låta bli att greja till något jag tycker är fel.

7)  Jag har svårt för att lita på folk.


Nu utmanar jag:

-  Lina
-  Grynet
-  Emma
-  Miss Magic Girl
-  Stina

Ge mig!



Yamaha FZ6

Bilder från lördagen

På dagen hälsade på vi Anita, jag passadepå att busa med vovven






Det vart överasknings-förlovnings-middag. Frukt bricka åt vi! Mumma!





Mamma och Pelles present



Suck.. Jag måste seriöst lära mig att fota människor bättre...





På kvällen så åkte jag till Agnäs för att fota vyn igen från skidbacken. När jag väl står där mitt i mörkret och ska fota så öpnnas en dörr bara nå 100 meter ifrån mig och 4-5 män kommer ut springandes NAKNA! Då har dom ju vart och basta och ska slänga sig i snön, hahah.

rosa/lila



Canon Eos 5D mark II

Lite tuff kamera kanske?
  • 21 megapixel
  • 3" display med 920.000 punkter
  • Möjlighet att spela in i HD kvalitet 1080p
  • ISO 50 - 25.600
  • ...

Mc kortet

Jag fick hör den riktigt kul grej igår, Pelle ska betala mitt mc kort! Hur snäll är inte han då!? Jag måste ju ha den snällaste bonus pappan som finns!
Tänk att få komma där mot sommarkvällen och glida på landsvägarna på en mc, hur jävla skönt vore inte de då? Jag är hur jävla nöjd som helst kan jag lova! :-D Världens snällaste Pelle!

Jag ska söka lämpeln på måndag och försöka skriva upp i maj! Hoppas dte här kommer att gå skita bra! :-D

Åååh, nu måste jag nästan sätta mig och kolla efter en hojj. Jag ska ha en sportig en! :-D Tycker inte direkt om sånna där fluff fluff HD's det ska vara sportigt!

Otursdagen - Fredag den 13:e

Inte alls en otursdag måste jag säga.

Lille Dick, Jennie bror fyller ju år idag så vi försökte komma på en riktigt ful present att ge honom. Så här blev den!



Vi är riktigt stolt över vårat mästerverk! Min käre mor hjälpte oss att komma på hur vi skulle göra, haha!
Den innehöll godis och sen i själva bollarna så var det två bullar, men Dickan vart nöjd, haha! Tanken som räknas! :D

Bara från igenstans...
Jag kom på idag att jag har ju en bra familj som helst alltså, dom är lite smått udda ibland men de gör dom bara bättre. Dom är hur bra som helst och jag älskar dom! :D

Fitt allergi

Någon som vill ha ett stycke nickel allergi?

Jag kan inte köpa min älskade fina klocka från Axcent har jag fått veta, dom har ju så himla fina klockor! För att jag har nickel allergi så kan jag inte ha någon klocka alls förutom dom riktigt fula titan klocklorna, inte vackra alls med andra ord. Fick veta också att om jag har något som jag inte tål så kan allergin utvecklas och bli ännu värre så det kändes ju jävligt roligt.

En stor fet jävla SUCK!

Jag blir galen!

Jag sliter snart i mitt hår åt höger o vänster!

Lamporna flyger som fan i den här lägemheten alltså, jag var ju duktig och kom ihåg att ringa och berätta det för hyresvärden för någon dag sen och han skulle ju skicka hit en elektriker. Lamporna flyger spom mest i köket och tv rummet.
Nu satte jag nyss upp en ny lampa i tv rummet, den hann bara sitta där 2 timmar sen så flög den också. Det är spotar dessutom och det är inte speciellt billigt att byta ut.. Två lampor för ungefär 70kr är inget man vill slänga ut varje vecka direkt!

Men vi ska få en ny spis! :-D Hihi! Våran är så cp + att vi har en senil spis med en timer som tickar som fan. Nästa vecka kommer förhoppningsvis den nya spisen!

Snart hemma

Om bara någon timme är min lillebror Robin och kusinerna hemma i Sverige igen.. 23:30 tro jag dom skulle landa i Umeå.
Ska bli så roligt och få se honom. Det är ju första gången han är utomlands så han lär ju prata non-stop i flera dagar om den där 2 ½ veckors resan till Thailand, haha :-) Jag kommer och bli riktigt avundsjuk när jag ser hur brun han är. FUSK!

Ikväll har jag och Jennie vart jätte duktiga, vi har vart ute och gått rundan, även fast det var -19 ute! Det kändes inte så farligt ändå. Nu ska jag ta och fika lite sen ska jag nog sova tror jag!

Dollarstore!

Idag följde jag med min älskade mor, moster Siv och nån frän tant till Lycksele. Mamma var ju helt inne på att få fara till Dollarstore och handla, haha.

- Det var fullmåne inatt
- Jaha, så det var därför jag hade så svårt att sova. Jag trodde jag hade sån resfeber till Lycksele för att jag skulle få gå på Dollarstore!


Köpte mig lite granna men inte mycket, det växer inte direkt pengar i börsen den här månaden.
Nu har jag tryckt i mig en semla och nu hade jag tänkt försöka sova!

Vill också kunna

.. fota sånna här fräna bilder!

Hamnade på
Digital Photograpy Schools hemsida och hittade ett par bilder med långa exponeringstider. Kolla vilka underbara bilder! Nu måste jag försöka lära mig att ta så coola bilder också!


Exponering 114 sec



Tog 100 bilder, varje var exponering 30 sec


Exponering 117,4 sec

Jag blir så avundsjuk på dessa fotografer!

Bio filmer

Jag hade ju som lite tråkigt igår när min älskling lämnade mig och drog till Gräsmyr, så jag hade en liten film kväll för mig själv. Det blev Wild Child och Seven Pounds.



IMDB,s betyg
Sevens Pounds   7,6 / 10   21,995 röster

Wild Child vet jag inte direkt om den var så där jättebra, skulle inte direkt fara och se den på bio, skulle KANSKE hyra den när den kommer ut.
Seven Pounds däremot var faktiskt bra, riktigt fin film. Jag är inte direkt för drama men den här tycket jag då om. Seven Pounds går på bio nu också så den tycker jag ni ska ta och se. Måste faktiskt erkänna att man höll på att gråta där ett tag. Haha!

5-åring fick en överdos av morfin

" Inför en operation vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå ordinerades den femåriga flickan alvedon. I stället fick hon en överdos morfin.

Flickan reagerade med trötthet, illamående, kräkningar samt svårighet att kissa. Hon fick till följd av detta övervakas på IVA ett extra dygn efter operationen, innan hon kunde skrivas ut från sjukhuset.
Orsaken till att flickan fick morfin i stället för alvedon var att sjuksköterskan råkade förväxla läkemedelsflaskorna.
Händelsen anmäldes till Socialstyrelsen för utredning enligt Lex Maria. Efter det inträffade har ledningen vidtagit åtgärder för att misstaget inte ska kunna upprepas.
Alvedenmixtur beställs numera endast i 1000 ml flaskor och skiljer sig därmed ifrån morfin, som endast beställs i en 500 ml flaska. Den nya rutinen har presenterats vid arbetsplatsträffar och en sjukskötersketräff samt har anslagits på vårdavdelningen
. "

Taget ur VK, 2009-02-06

 

Vad är det som händer på sjukhuset i Umeå egentligen? Nyss var det ju bara att läkarna var fulla.


The Grudge 3

För gudskull, se inte filmen! Den amerikanska versionen iaf, har inte sett den japanska. Den är värdelös, tro mig har försökt se den. Jag och Jennie försökte se den men Jennie började bli så förbannad, haha. Dom är så värdelösa på att spela alltså. Det kan ju bara inte ha vart samma ressigör.
Det var så allvarligt att vi orkade inte ens se hela filmen, då är det illa! Besvikelse!


Drömmen blir sann

Jag drömmer ju lika friskt som vanligt.
Drömde om min älskade fralla inatt, fast det var typ en korsning med en pudel, så baki nacken så hade den världens afro. Så den såg ju inte helt hundra ut.

Nu ska man göra sig i ordning för och skjutsa Cardan till Gräsmyr. Han och David ska ha nån tv spel kväll så han ska stanna där tills imorgon. Så jag bli ensam i natt.. Hmm.
Vill kunna fara ut och fota inatt så jag hoppas det inte snöar så mycket. Måste få bra bilder på vyn över Bjurholm och Agnäs. Tycker det ärså svårt och få en bra skärpa på så långt håll. Men jag ger mig tamme fan inte förän dom är perfekt!

Jag blir så kär!!

Kolla vilken sötis jag fick på MMS här om dagen av min plast mamma Barbro, en liten super söt fralla!!



Hon är 11 veckor och bor i Härnösand. Tror jag måste fara dit ner och tjuva henne, hon var så sjukt söt. Jag blir seriöst nästan tårögd när jag tittar på henne, hon är så super söt alltså!!! Och jag längtar så mycket efter att få ha en egen hund. Är så anvundsjuk på Barbro som får träffa massa fina vovvar om dagarna på jobbet.

Jag vill också kunna köpa mig en super söt fralla!!!




Use somebody


Kurt Urban Karlsson

Man vill ha snö o när den väl kommer då bara väller det ner. När jag klev upp imorse var det väl 1-1½ dm snö. Bara att skynda sig ut och borsta av bilen och skynda sig till Vitvattnet. Jag sov lite länge så jag var dyng stressad så jag rejsade iväg med bilen och när man nästan är i Vitnattnet ska man naturligtvis hamna bakom plogbilen. Suck!

Slutade 16:30 idag. Bara att åka hem o få i sig lite mat och jobba igen, fast åt Tryckt. Två jobb på en dag känner mig hur trött och less som helst också.. Fast jag får ju jobba som egentligen varje gång jag ha vart på dagis ändå så det är inget nytt.
Man är nästan alltid glad när man ha vart och jobbat på dagis. Ungar är så tuffa. Roliga komentarer, deras sätt att se på saker och ting och det tar allting så lätt ändå och alltid glada.

- Vad tror nu händer med fiskarna när det blir vinter?
- Dom fryser fast i isen, och när det är sommar smälter dom fram.



Nu ska jag unna mig något gått, frukt eller nått. Sen blire väl at diska o tvätta och SOVA!

Allt går emot

Det är dimmigt och nu snöar det, det blir nog ingen fotning för min del ikväll. Suck, hade ju tänk fara och fota Angnäsbacken nu när den är öppen. Baaaaaajs!

Efter en del dags jobb på Dalabo dagis så är jag inte så less som jag trodde jag skulle vara. JAg var så duktig idag på min 30 min rast, då for jag och gick istället för att åka o köpa nå gotti gott, haha! Det är så lungt på Dalabo, alla ungar är så lugna o snälla.
Kanske en promenad till nu, slappa en stund sen blir det bara att piss o gå o lägg sä, ska kliva upp 05:45 imorgon så.

Goskit!

Grattis i efterskott till lilla charmiga goskiten Mikael som fyllde 2 år den 1 februari! :-D



Vårat barnasinne

Idag har det vart full rulle!
Jennie ringde mig 10:30 och undrade om vi skulle fara och grilla idag. Hennes pappa tyckte vi var dum i huvudet som ville grilla i -19 minus, men de vart ju faktiskt sol. Ett tag iaf!

Vi åkte till Agnäs backen och grillade, inte en kotte var det där så vi hade grillstugan och hela barn backen för oss själva. Jag fick äta mitt efterlängtade pinnbröd! Sen vart det till att åka skrana som Jennie tyckte att vi skulle göra. Satan så kul det var! Vi gick upp för hela barn backen 4 ggr och den är ganska brant o jobbig ändå. Jag känner mig hel stolt!
Jennie höll på att åka rakt in i en bänk och jag var snuskigt nära på att åka in i en fet lift stolpe, men lika roligt hade vi ändå. Sen ville vi prova på något ännu roligare, åka skrana i puckel pisten! HAHA! Men den gick inte så bra.. så vi sket i det.
Två 20 åringar på var in skrana men helvete vad skoj vi hade, vi har allt barnasinnet kvar! Haha!






När jag komme tillbaka till Bjurholm så vart jag sugen på att fota lite grann. Molnen över Bjurholm såg så coola ut. Så jag åker ut till Lill Vännäs ställer upp så jag kan börja fota. Då kommer de en gubbe förbi och han bara pratar och pratar. Det visade sig att han kunde tydligen en del om fotografering, men efter 15-20 min vart jag lite smått irriterad, de fina molnen jag ville fota hade heeelt farit bort. Men de är bara och fara tillbaka imorgon igen och fota!
Inte ofta det kommer fram någon egentligen och pratar sådär när man står efter öde vägar.


Imorgon och på torsdag blir det till och jobba på dagis ute i Vitvattnet! 6:45-16:30 båda dagarna!

Grönt

Nu försöker jag o börja vara nyttig!
  • Promenad varje dag
  • Äta godis och skräpmat högst 1gång/veckan
  • Få i mig frukost, lunch o middag
  • Bara äta tills man känner sig mätt, inte bara äta för att äta.
  • Sluta röka och snusa

Fast i bland blir de lite fel.. Man blir så jävla sugen på en Jonte's hamburgare, varmost och chilicheese! Muuuuuuums! Nej det blir baraoch trycka i sig frukt istället!

Agnäs backens vy

Här kommer lite bilder ifrån igår kväll!







Tyckte stugan såg så mysig ut .. :-)


Tjäder jävel

Den hemska kända tjädern har vart här!
Hemsk fågel det där alltså, är och yrar runt pådagis och i centrala Burholm. Den kan ju inte vara helt hundra. Nu i veckan var den här på baksidan av vårt hus. Knäpp sak det där, han springer ju mot det som låter. Ska dom inte bli rädd?

Jag fångade den jäveln på bild iaf!




Gårdagen

Det vart bio vid 19.00, Rally brudar. Ganska tuff film ändå för att vara svensk. Grynet var sugen på att se den så jag följde med henne och kollade. Roligt o hitta på något med henne när hon har ork! :-)

Var och fotade i Agnäs igår också, ska lägga upp några bilder snart. Måste nog fara dit igen ikväll, hann inte vara där så länge för mina stackars fötter höll på att bli till is.
Jag älskar att fota alltså, tycker det nästan har en lugnande effekt på mig. Kanske inte låter så skoj till andra att stå ut i flera minusgrader med en kamera, gå runt i skogen eller i mörket och fota något  osv. men jag tycker fan de är skojj!

Idag är det sol för engångs skull, känns som att den inte har tittat fram på 100 år. Nu är jag fan sugen på att fara o grilla och trycka i mig en massa pinnbröd! Muma!!